De Beste Kledingstomers

5 Kledingstomers die elk huis zou moeten hebben

Geplaatst door 21-03-2023 10:35 door Ferry Muts

Misschien heb je de term "kledingstomer" wel eens gehoord, maar wat zijn het en waarom zou je er een in huis moeten hebben? Kledingstomers zijn een onmisbaar hulpmiddel voor elk huis, omdat ze het gemakkelijk maken om je kleren er op hun best uit te laten zien. In tegenstelling tot een strijkijzer, dat stoffen plat maakt en perst, gebruiken kledingstomers warmte en vocht om stoffen op te frissen en te ontspannen, waardoor kreukels en geurtjes verdwijnen.

Kledingstomers zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen slechts een paar minuten voor een volledig kledingstuk. Ze zijn ontworpen voor delicate stoffen en stoffen die niet bestand zijn tegen de hoge temperaturen van een strijkijzer. Ze worden meestal gebruikt als een strijkplank door het kledingstuk op te hangen en dan met de stoomstaaf in een neerwaartse beweging over de stof te gaan. Kledingstomers zijn ook draagbaar en gemakkelijk op te bergen.

Als je overweegt welke kledingstomer je moet kopen, zijn hier vijf types die elk huis zou moeten hebben:

  1. Handheld kledingstomer: Compact en licht, een handheld kledingstomer is perfect voor het licht bijwerken van delicate stoffen zoals zijde of kasjmier. Ze zijn ook ideaal voor snelle opknapbeurten tussen regelmatige stoombeurten door.

  2. Kledingstomer voor op reis: Zoals hun naam al aangeeft, zijn reiskledingstomers compact en draagbaar, waardoor ze ideaal zijn voor onderweg. Ze worden meestal geleverd met een draagbare hanger om kleren op te hangen, waardoor ze overal gemakkelijk te gebruiken zijn.

  3. Staande kledingstomer: Een staande kledingstomer is een geweldige optie voor stomerijen met veel verschillende opbergmogelijkheden voor kledingstukken zonder veel ruimte in je huis in te nemen. Deze zijn geweldig voor wie een geheugenkast heeft die gevuld is met kleren die onmiddellijk en vaak gestoomd moeten worden.

  4. Kledingrekstomer: Een kledingrekstomer is een geweldige optie voor wie veel kledingstukken heeft die vaak gestoomd moeten worden, want daarmee kun je beide kanten van kledingstukken tegelijk stomen. Het wordt aan de muur bevestigd, waardoor het gemakkelijk te gebruiken en op te bergen is.

  5. Stomer voor meerdere doeleinden: Als je op zoek bent naar een veelzijdige stomer, dan is een stomer voor meerdere doeleinden de manier om te gaan. Met dit type stomer kun je kledingstukken, gordijnen en zelfs tapijten stomen. Het is ook geweldig voor het reinigen en ontsmetten van verschillende soorten oppervlakken in je huis.

Of je nu een fashionista bent of gewoon de levensduur van je kledingstukken wilt verlengen, een kledingstomer in huis hebben is een must. Met zoveel soorten kledingstomer op de markt is het belangrijk om er een te vinden die het meest gunstig is voor jou, je kleding en je huis.