De Beste Kledingstomers

Een kledingstomer schoonmaken en onderhouden

Geplaatst door 14-04-2023 18:27 door Sophie Jacobiatus

Kledingstomers zijn een geweldige manier om je kleren te persen zonder de stekker in het stopcontact te steken. Deze kunnen je kleren er fris en toonbaar uit laten zien zonder schroeiplekken. Het is belangrijk om je kledingstomer schoon en in goede staat te houden, zodat hij je de beste resultaten kan geven bij het stomen. Hier volgen enkele tips voor het schoonmaken en onderhouden van een kledingstomer.

De eerste stap is het schoonmaken van de buitenkant van de stomer. Zorg ervoor dat je stof en vuil dat zich op het oppervlak verzameld kan hebben wegveegt. Je kunt hiervoor een vochtige doek gebruiken. Als je dit gedaan hebt, inspecteer hem dan om te zien of er zichtbare tekenen van slijtage zijn die aangepakt moeten worden.

Ga vervolgens naar de binnenkant van de stomer. Leeg eventueel overgebleven water uit het reservoir en vul het met een schoonmaakmiddel. Veel fabrikanten zullen je adviseren om witte azijn te gebruiken, omdat dat een effectief schoonmaakmiddel zou zijn. Laat de stomer een paar minuten draaien zodat het mengsel zich door de stomer kan verspreiden, zet hem dan uit en laat hem afkoelen. Draai de stomer ondersteboven boven de gootsteen en leeg het azijnmengsel.

Zorg er in het vervolg voor dat je het reservoir nooit te vol doet, want dat kan de effectiviteit van de stoom verminderen. Zorg er bovendien voor dat je na elk gebruik pluisjes verwijdert die zich rond het mondstuk hebben opgehoopt. Je kunt hiervoor een schoonmaakborstel gebruiken, of een oude tandenborstel kan ook volstaan.

Ten slotte zul je de stomer regelmatig willen onderhouden, door ervoor te zorgen dat de hulpstukken en slangen nog in goede staat zijn. Als je een oude stomer hebt of een tijdje hebt opgeborgen, controleer dan of hij nog goed werkt. Als dat niet zo is, is het misschien tijd om te investeren in een nieuw model.

Door deze stappen te volgen zou je je kledingstomer schoon en in goede staat moeten kunnen houden. Door dit te doen kun je jarenlang zorgen voor knisperende, kreukvrije kleding!