De Beste Kledingstomers

Manieren om makkelijker te strijken met een kledingstomer

Geplaatst door 02-05-2023 12:20 door Sophie Jacobiatus

Strijken kan vervelend, tijdrovend en moeilijk zijn. Het strijken van overhemden, broeken en zelfs jurken kan een gedoe zijn, vooral als je niet het juiste gereedschap hebt. Gelukkig is een kledingstomer het perfecte gereedschap om het strijken gemakkelijker te maken. Het stomen van kleding is een geweldige manier om kreukels te verwijderen en je kleding een professionele uitstraling te geven zonder dat je de strijkplank tevoorschijn hoeft te halen.

Om te beginnen met het stomen van kleding heb je een paar voorwerpen nodig. Een stomer moet natuurlijk bovenaan het lijstje staan. Zoek er een met verstelbare instellingen, zodat je de stoomdruk kunt aanpassen aan het soort stof waarmee je werkt. Kies er ook een met een kantelbare kop, zodat je gemakkelijk kledingstukken van verschillende afmetingen kunt stomen. Een roestvrijstalen kledinghanger is ook essentieel bij het stomen. De hanger moet clips hebben zodat je je kleren kunt ophangen zonder dat ze eraf glijden.

Als je eenmaal je stomer en hanger hebt, moet je de stof die je gaat stomen voorbereiden. Begin met het lezen van de verzorgingsinstructies op je kledingstuk. Sommige materialen kunnen te delicaat zijn om te stomen, dus je moet het dubbel controleren voordat je verder gaat. Nadat je zeker weet dat stomen veilig is, hang je het kledingstuk op de hanger en zet je de stomer aan. Begin aan de onderkant van het kledingstuk en ga langzaam omhoog in een cirkelvormige beweging. Dit helpt de stoom gelijkmatig te verdelen en maakt het werk gemakkelijker.

Bij het stomen kun je de stomer het beste op ongeveer 5 cm afstand van het kledingstuk houden. Dit voorkomt niet alleen dat de stof te heet wordt, maar zorgt er ook voor dat de stoom beter in de stof doordringt. Je moet ook langzaam en gestaag werken, zodat de stoom zijn werk kan doen.

Een van de beste dingen van het stomen van kleding is dat je geen strijkplank hoeft te gebruiken. Hang je kledingstuk gewoon op de hanger en gebruik de stomer om kreukels in een paar minuten te verwijderen. Dit maakt het proces sneller, gemakkelijker en veel efficiënter.

Al met al is het gebruik van een kledingstomer een geweldige manier om makkelijker en sneller te strijken. Investeer in het juiste gereedschap en zorg ervoor dat je de verzorgingsinstructies op je kledingstukken volgt voor het beste resultaat. Volg de bovenstaande tips en je krijgt je kleren in een mum van tijd kreukvrij en klaar om te dragen.