De Beste Kledingstomers

Professionele manieren om een kledingstomer te gebruiken

Geplaatst door 17-02-2022 17:09 door Rianne Wesselink

Met het wisselen van de seizoenen is het tijd om na te denken over alle nieuwe kleding en accessoires die nodig zijn voor het komende warme weer. Kleding kan er echter vaak beter uitzien en aanvoelen met een beetje TLC. Een kledingstomer is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die zijn garderobe wil opfrissen en nieuw leven wil inblazen.

Een kledingstomer is een veelzijdig, gemakkelijk te gebruiken product dat er niet alleen voor kan zorgen dat stoffen er beter uitzien, maar ook dat ze beter ruiken en zachter aanvoelen. Kledingstomers kunnen gebruikt worden op allerlei stoffen, van lichte artikelen tot zwaardere materialen zoals wol en katoen. Niet alleen frissen ze kleding op zonder het textiel te beschadigen, maar kledingstomers kunnen ook kreukels verwijderen en stof, slijtplekken en haren van huisdieren uit stoffen halen.

Wanneer het gaat om het gebruik van een kledingstomer, zijn er verschillende belangrijke tips om in overweging te nemen. Hoewel het altijd belangrijk is om de instructies van de fabrikant voor je specifieke model stomer te lezen, kunnen de volgende professionele tips je helpen het meeste uit je stomer te halen.

De eerste tip is om te beginnen met schone stof. Als de stof niet schoon is, zal de stoom kleine verontreinigingen verspreiden, wat resulteert in een gelijkmatige verdeling van vuil en geur over het kledingstuk. Het is belangrijk om de stof snel te wassen of door de droger te halen voordat je gaat stomen.

De volgende tip is om ervoor te zorgen dat de stomer op de juiste hoek en afstand wordt geplaatst. Idealiter wil je de stoom zo dicht mogelijk bij de stof hebben zonder dat de stoom de stof daadwerkelijk raakt, om mogelijke schade te voorkomen.

Bij het stomen is het ook belangrijk om snel en gelijkmatig over de stoffen te bewegen. De stomer mag niet te lang op één plek worden gehouden, want dat kan de stoffen beschadigen. Het is ook belangrijk om extra voorzichtig te zijn bij het stomen van delicate materialen zoals zijde, door de lage warmtestand van de stomer te gebruiken.

Tenslotte moet de kleding worden opgehangen om de stof te laten luchten en eventueel vocht daarna te verwijderen.

Het gebruik van een kledingstomer is een geweldige manier om de levensduur van je garderobe te verlengen. Met een paar professionele tips kun je moeiteloos je favoriete kledingstukken reinigen, ontgeuren en oppoetsen.